Scrumbie cu andivă (chicory) caramelizată

 

În seara asta pe masă a fost pește marin sățios, cu carnea grasă, pe care l-am gătit în doi timpi și trei mișcări :)

Iată cu ce am început: • 2 scrumbii proaspete • 50 g unt • 1 lime •  rozmarin • sare și piper • ulei de măsline

• 2 andive • 20 g zahăr brun (aici sunt aceleași 50 g de unt pe care le-am pus și în imagiena asta pentru că m-am luat cu vorba și uitasem că le pozasem și la pește :) Am încins repede tigaia, am stropit-o cu ulei de măsline,am adăugat jumătate din unt,și am înșirat frumos andivele tăiate pe jumătate.Le-am ținut la foc mediu 3 minute pe fiecare parte până au căpătat o nuanță arămie perfectă.Apoi le-am scos și le-am pus într-o tavă pe care am trimis-o la cuptor pentru 15 minute (nu înainte de a topi puțin unt și a le unge tacticos pe toate părțile, iar după asta am nins zahărul brunpână le-am acoperit bine. Andivele au centrul foarte amar, dar eu l-am păstrat ca să-mi țină frunzele unite).Cât timp era tava cu adive la cuptor am pregătit peștele. L-am eviscerat și am pus în el untul, lămâia și rozmarinul.Am încins tigaia cu capac și am pus scrumbia în ea.Am lăsat-o cam 5 minute pe fiecare parte și…Voila! :)

A și să nu uit! Ingredientele despre care tocmai v-am povestit sunt pentru două persoane!photo by Vlad Cioplea

S-aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>