Așa, de vară, pentru un început de cină, zic.
Ingredientele pentru trei persoane sunt acestea:
• 300 g sfeclă roșie fiartă
• 100 g brânză de capră
• o mână de salată verde
• 3 felii de bacon • 2 linguri de ulei de măsline • 1 lingură de oțet balsamic • sare & piper
Și am început astfel: am pus baconul pe hârtie de copt, apoi l-am trimis în cuptor, la 160 grade C, pentru 10 minute, până a devenit crocant.
Între timp am tăiat sfecla cuburi
și am pus-o în bolul în care am pregătit întreaga salată. Am turnat peste ea uleiul de măsline,
oțetul balsamic
și am răsfirat sarea și piperul, după gust.
Am amestecat bine cu o lingură și
după aceea am adăugat brânza în compoziție,
(continuând să amestec).
Ei, și asta a fost tot! La final am luat un inel din inox și am presat compoziția în el.
Perfecțiunea e în ochii privitorului (știu, am modifcat un pic zicala
)
Am adăugat și salata verde
și a rezultat un minunat aperitiv.
(Nepotul Victor mi-a zis că seamănă cu un topogan din parc).
S-aveți poftă!