File de tilapia cu sparanghel

 
Tilapia este un pește de apă dulce, cu carne slabă și ușor dulceagă. Îmi place să-l gătesc, cu atât mai mult cu cât vine la pachet cu fel și fel de legende dinaintea erei noastre.
Ingredientele pentru două persoane sunt acestea:
• 2 fileuri tilapia a câte 150 g • 8 fire de sparanghel • 10 roșii cherry • 2 câței de usturoi • 20 g unt • 1/2 lime • sare & piper • ulei de măsline

Am început prin a tăia sparanghelul pe care l-am pus la fiert pentru 3 minute în apă cu sare.Între timp am tăiat roșiile și usturoiul.Am scos sparanghelul, l-am strecurat, apoi l-am împrietenit cu roșiile și usturoiul și le-am sotat petru 3 minute în ulei de măsline, unt, sare și piper. În acelși timp am pus la încins tigaia cu ulei de măsline și unt.Am condimentat fileurile si le-am prăjit în ulei încins cu unt, tot pentru 3 minute, pe fiecare parte, iar la final am stors deasupra sucul de la lime. După ce s-a prăjit,le-am scos direct în farfurie și le-am servit calde.S-aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>