Aseară aveam niște somon prin frigider și iată cum m-am gândit să-l transform.
• 350 g somon• 2 linguri sos de soia• 1 lingură de fish sauce + • 1/2 linguriță de chilly sauce și • 1 linguriță worcestershire sauce• 200 g făină• 1 ou• pătrunjel + sare & piper și, pentru prăjit, 200 ml ulei de floarea soarelui.Am început prin a tăia cubulețe somonul, pe care l-am pus în blender și am turnat peste el toate sosurile, apoi l-am blendat scurt, adică m-am oprit înainte de a se forma o pastă prea fină.
Am tăiat și pătrunjelul,și l-am răsfirat peste somonul blendat.Am răsturnat peste el și 3 linguri de făină, apoi oul,și am amestecat binișor până a căpătat textura potrivită pentru chiftele.Am făcut chiftelele și le-am acoperit în făină.Am pus uleiul în tigaie și … mi-am descoperit reflexia Și după ce s-a încins bine uleiul am început să prăjesc chiftelele.Până au devenit crocante și au căpătat o frumoasă culoare auriu-maronie.Și-atât!S-aveți poftă!