Aseară aveam niște somon prin frigider și iată cum m-am gândit să-l transform.
• 350 g somon
• 2 linguri sos de soia
• 1 lingură de fish sauce + • 1/2 linguriță de chilly sauce și • 1 linguriță worcestershire sauce
• 200 g făină
• 1 ou
• pătrunjel + sare & piper și, pentru prăjit, 200 ml ulei de floarea soarelui.
Am început prin a tăia cubulețe somonul,
pe care l-am pus în blender
și am turnat peste el toate sosurile, apoi l-am blendat scurt, adică m-am oprit înainte de a se forma o pastă prea fină.
Am tăiat și pătrunjelul,
și l-am răsfirat peste somonul blendat.
Am răsturnat peste el și 3 linguri de făină, apoi oul,
și am amestecat binișor până a căpătat textura potrivită pentru chiftele.
Am făcut chiftelele și le-am acoperit în făină.
Am pus uleiul în tigaie și … mi-am descoperit reflexia
Și după ce s-a încins bine uleiul am început să prăjesc chiftelele.
Până au devenit crocante și au căpătat o frumoasă culoare auriu-maronie.
Și-atât!
S-aveți poftă!