Midii cu sos alb

 

Zic să începem vara frumos… :)

Este rețetă care a apărut pe Designist, dar câțiva prieteni m-au rugat să o dezvolt, așa că iat-o pas cu pas:

• 800 g midii proaspete

• 1/2 ceapă roșie • 2 fire ceapă verde • 2 căței usturoi • o roșie • pătrujel  • 200 g unt• 100 ml smântână dulce• 100 ml vin albȘi am început ușor, mărunțind ceapa,apoi usturoiulși ceapa verde, după cum se vede.Roșiei i-am scos miezulși am tăiat-o cuburi.Iar pătrunjelul l-am tăiat cât mai fin.În cratița cu ulei încins am pus ceapa și usturoiul la călit, pentru 1 minut.Apoi am adăugat midiile pe care le-am spălat în prealabil (pe cele care erau deja deschise le-am aruncat). După ce am ținut la înăbușit midiile (cu capac) pentru 2 minute și s-au deschis singure, am turnat paharul de vin și am lăsat încă 2 minute pe foc, până s-au deschis bine toate.După aceea am adăugat și smântâna, am răsfirat ceapa verde, roșiileși o parte din pătrunjel.Am amestecat bine adăugând și untul, pentru încă 2 minute, dar fără capac.Când au fost gata, le-am scos pe farfurie.Unde am mai răsfirat restul de pătrunjel, am turnat și sosul format în oală…

…și asta e tot!

S-aveți poftă!

 

2 thoughts on “Midii cu sos alb

Leave a Reply to TC Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>