Zic să începem vara frumos…
Este rețetă care a apărut pe Designist, dar câțiva prieteni m-au rugat să o dezvolt, așa că iat-o pas cu pas:
• 1/2 ceapă roșie • 2 fire ceapă verde • 2 căței usturoi • o roșie • pătrujel
• 200 g unt
• 100 ml smântână dulce
• 100 ml vin alb
Și am început ușor, mărunțind ceapa,
apoi usturoiul
și ceapa verde, după cum se vede.
Roșiei i-am scos miezul
și am tăiat-o cuburi.
Iar pătrunjelul l-am tăiat cât mai fin.
În cratița cu ulei încins am pus ceapa și usturoiul la călit, pentru 1 minut.
Apoi am adăugat midiile pe care le-am spălat în prealabil (pe cele care erau deja deschise le-am aruncat). După ce am ținut la înăbușit midiile (cu capac) pentru 2 minute și s-au deschis singure, am turnat paharul de vin și am lăsat încă 2 minute pe foc, până s-au deschis bine toate.
După aceea am adăugat și smântâna,
am răsfirat ceapa verde, roșiile
și o parte din pătrunjel.
Am amestecat bine adăugând și untul, pentru încă 2 minute, dar fără capac.
Când au fost gata, le-am scos pe farfurie.
Unde am mai răsfirat restul de pătrunjel, am turnat și sosul format în oală…
…și asta e tot!
S-aveți poftă!
Daaaaaaaa…Sunt foarte bune!
arata foarte bine, ma duc la mare si abia astept sa fac si eu
:d