Antricot de vita cu bambus si anghinare

 

După mine, un aspect important al artei culinare este să știi să îmbini arome, gusturi și culori, adică să poți alcătui ideea de armonie. Sigur, poți să faci un antricot cu garnitură de cartofi (eventual prăjiți, ca să fii cât mai previzibil), dar de ce să nu adaugi un pic de exotism și să ieși puțin din… box :) Pornind de la această idee, iată propunerea mea pentru două porții: 2 antricoturi a câte 200 g fiecare

200 g inimi de anghinare conservate200 g de bambus conservat100 g ardei copt40 g de untși 150 ml vin roșu sec.Pregătirea durează 15 minute!

Am început așa: am condimentat antricotul cu sare și piper, pe fiecare parte.Și l-am pus la prăjit în tigaia încinsă cu o lingură de ulei de măsline, 3 minute pe o parte, 2 minute pe cealaltă.Apoi am adăugat jumătate din porția de unt și am lăsat pe foc pentru încă 1 minut. În acest timp m-am folosit de sosul format în tigaie turnându-l încontinuu peste antricot.Am scos antricotul și l-am lăsat să se odihnească, iar peste sosul rămas în tavă am turnat vinul. L-am lăsat la foc redus pentru încă 5 minute. Apoi l-am scos. Acesta este sosul pentru carne.Pentru garnitură am procedat în felul următor: am pus o lingură de ulei de măsline, am lăsat să se încingă, apoi am pus bambusul și peste 30 de secunde anghinarea. Peste alte 30 de secunde am adăugat untul rămas, am vânturat niște sare & piper, iar la final i-am dat drumul ardeiului gras, tăiat fâșii lungi.Sosul nu îi dă doar un gust excepțional, dar și transformă o simplă bucată de carne într-o frumoasă operă de artă.  Zic și eu ;) Dacă vă ia mai mult de 15 minute mai încercați o dată! :)

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>