De 8 martie, un desert bun, cum altfel
Am cules din supermarket 200 g de căpșuni proaspete. Sau în orice caz, foarte arătoase.
Iar restul ingredientelor le aveam prin casă: 250 g de margarină de care am avut nevoie la temperatura camerei,
250 g zahăr,
4 ouă foarte proaspete, direct de la sursă
,
și 200 g făină.
Am mixat margarina cu zahărul până când compoziția a devenit complet albă, apoi am adăugat treptat ouăle, câte unul la 30 de secunde, continuând să mixez. La final arăta așa.
Mi-am pregătit 1 linguriță de praf de copt.
Și 70 g amidon de porumb (care se poate înlocui cu făina din grâu).
Am cernut făina separat și am amestecat-o cu amidonul și cu praful de copt, ambele cernute și ele (le cern pe toate pentru a se aera aluatul; în felul acesta iese mai pufos și crește mai mult).
Apoi am amestecat cele două compoziții.
Le-am răscolit cu o spatulă din lemn pentru câteva minute.
Până când toate elementele s-au îmbinat perfect.
Am tăiat căpșunile.
Le-am aruncat în compoziție.
Și am amestecat din nou.
Aici am pregătit tava pentru cuptor. Am uns-o cu 10-15 g unt.
Am turnat în ea compoziția.
Și am uniformizat-o. Apoi am trimis-o în cuptor la 190 GC.
După 25 de minute arăta așa.
Textura de la suprafață arată excelent, trebuie să recunoașteți!
Am lăsat-o la răcit, apoi am scos toată prăjitura pe un tocător și am porționat-o. Nici la interior nu arată mai prejos.
Pentru decor am folosit o căpșună, frișcă și zahăr pudră
.La mulți ani, doamnelor!O zi frumoasă vă doresc!