Cam răcoare afară. Merge o supă, așa-i?
Iată ce am folosit:
• 700 g ciuperci • ciuperci mici pentru decor
• 150 g de ceapă
• 150 g de țelină• 150 ml smântană dulce
• 2 linguri de ulei de măsline
• apăAm tăiat cuburi ceapa și țelina.
Le-am sotat în ulei de măsline încins pentru 3-4 minute.
Apoi am tăiat ciupercile.
Și le-am adăugat în oală.
Le-am mai sotat pentru 3-4 minute, apoi am adăugat apă până am acoperit toate legumele, și le-am lăsat să fiarbă pentru 20 de minute.
Între timp am pregătit ciupercile pentru decor.
Le-am pus în tigaie pentru 1 minut, cu două linguri de ulei de măsline.
După ce s-au fiert legumele, am adăugat smântâna și le-am mai lăsat pe foc încă 3 minute.
Am amestecat bine.
Și când elementele s-au contopit,
le-am luat de pe foc și le-am blendat.
Supa de ciuperci nu e foarte fotogenică,
așa că am înveselit-o cu ciupercile mici, care sunt și foarte gustoase.
Se servește caldă
Poftă bună!