Cartoful dulce este una dintre cele mai vechi legume cunoscute. Îmi place mai mult decât cartoful cu care suntem obișnuiți, din două motive: are culoarea această incredibilă și… este dulce
După cum se vede, pentru două porții n-am avut nevoie de mare lucru; doar de:
• 1 kg de cartofi dulci (eu am nimerit unul singur de 1 kg)
• 2 cotlete de vițel cu tot cu os
Am curățat cartoful și … i-am admirat culoarea
L-am tăiat cuburi.
Și l-am pus direct în oală, la fiert.
Am adăugat apă peste cuburile din cartof și le-am lăsat la fiert, în timpul lor.
Aici am aruncat în apă o linguriță de sare.
Între timp am pregătit patru cuburi de unt (40 g)
și 50 ml de smântână dulce.
Am lăsat cartoful să se fiarbă și m-am ocupat de cotlete. Le-am condimentat cu sare și piper și le-am pus în tigaie cu ulei de măsline.
Le-am prăjit 3 minute pe fiecare parte.
Și peste ele am adăugat două dintre cuburile de unt.
După ce a început să se topească untul,
am luat o lingură și am pus peste carne sosul care s-a format în tigaie. Întreaga operațiune nu a durat mai mult de 1 minut. Apoi le-am scos și le-am lăsat să se odihnească.
După ce s-a fiert suficient cartoful, cât să pot să îl pisez, am adăugat peste el celelalte două bucăți de unt,
apoi smântâna și sarea&piperul, după gust.
L-am zdrelit bine cu o paletă specială.
Și-am împrietenit carnea și garnitura, direct pe farfuria de servire .
Peste carne am turnat sosul rămas în tigaie și… voila!
Un fel principal cu care nu ai cum să dai greș
Să aveți poftă!