Îmi plac perele (după cum se vede și aici) și le folosesc prin mâncăruri de câte ori am ocazia.
De această dată m-am gândit să fac o salată franțuzească (pentru că îmi rămăseseră câteva feluri de alune, de la ultima petrecere). Deci cam cu aceste lucruri s-a defășurat operațiunea: nuci macadamia • alune caju • alune de pădure – câte o lingură din fiecare. • un mix de salată
• 50 g brânză de capră • sucul de la 1/4 lămâie • 2 linguri de ulei de măsline • sare & piper.
Am prăjit nucile și alunele în tigaia încinsă, cam 5 minute.
Am feliat para.
Și apoi le-am pus pe toate într-un bol,
adăugând și ulei de măsline
și condimentele.
Am amestecat bine, ca să-și împrumute aromele.
Și la final, direct în farfuria de servire am adăugat și brânza de capră.
Simplu și bun!