Îmi plac mult salatele, așa că acest sfârșit de săptămână despre asta o sa fie vorba. Una acum, alta mai pe seara, iar mâine o sa fie cam la fel… Am gătit doar pentru mine așa că am scăpat și mai repede decât de obicei
Ingredientele sunt improvizate – ce am găsit și eu prin frigider: • 70 g de fasole verde • 3 felii de bacon • câte 2 frunze mari de salată verde creață și roșie creață • 2 căței de usturoi • 2 fire de salvie • 2 linguri de ulei de măsline • sare & piper.
Am prăjit baconul în tigaie, fără ulei, până a devenit crocant.
Cam 3 minute am fiert fasoalea în apă cu sare, fără să tai de la început capetele (ca să nu intre apa în păstaie).
Am tăiat baconul în bucăți mici,
pe care le-am răsturnat peste salata creață.
Am mărunțit și firele de salvie.
Și usturoiul.
Am tăiat fasolea (abia acum am înlăturat capetele).
Le-am pus pe toate într-un bol pe care l-am nins cu sare&piper.
Puțin ulei de măsline.
Și asta e tot!
Foarte gustos! Parol! foto: Vlad Cioplea