Pui cu susan și sos de soia

 

Ne-am înțeles deja, rețetele mele sunt simple. La acest fel, trebuie să ai însă ceva răbdare (două ore cât stă marinata la frigider), apoi lucrurile sunt, cum ziceam, ușor de făcut.Iată cum începe show-ul: 450 g piept de pui • 1 ligură de semințe de susan • 1 lingură de miere • 1 cățel de usturoi (pe care l-am tăiat mărunt deja) • 5 g de ghimbir (pe care l-am ras) • coriandru proaspăt • 100 ml sos de soiaȘi am început să compun marinata. Am turnat ingredientele, una peste alta.Am amesteacat ușor și am trimis marinata la frigider pentru două ore.Când a venit vremea să mâncăm, am scos tăițeii chinezești din pungă și i-am pus la fiert.Între timp am început să feliez 150 g de sparanghel,1 morcovși 2 fire de ceapă verde.Am scos puiul de la frigider și l-am prăjit cam 5 minute pe ambele părți. Apoi am pus sparanghelulși morcovul. Le-am lăsat pe foc până s-au caramelizat.Ceea ce vedeți e 100 ml din apa în care au fiert tăițeii. Am turant-o direct în tigaie.Și am lăsat pe foc mediu pentru încă 5 minute.Înainte să iau compoziția de pe foc am răsfirat ceapa verdeși tăițeii. Am amestecat…Și am pus totul în farfurie. Ați observat că nu am pus deloc sare. Asta pentru că marinata are suficiente condimente ;) S-aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>