Piept de curcan cu sos de fructe de pădure și orez

 

O rețetă minimalistă!

Știu că dacă vezi niște fructe congelate  te duce gândul la un desert, dar mie mi-au inspirat altceva, așa că…

Iată cum se face:

• pentru 2 porții: 2 x 150 g piept de curcan

• 100 g de fructe de pădure congelate

• 100 ml de vin roșu sec

• 1 lingură de zahăr

• orez basmati

• sare, piper, ulei de măsline

Fructele+zahărul+ vinul => pentru 5 minute la fiert.Curcanul l-am condimentat și l-am prăjit în tigaia încinsă cu ulei de măsline, câte 2 minute pe fiecare parte.Între timp s-a fiert și orezul basmati și… …s-au întâlnit toate pe farfurie. Un look foarte… nordic, ar zice o prietenă bună :)

(Rețeta însă este franțuzească.)

S-aveți poftă!

Foto by Liviu Lupșa
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>