Mușchi de porc cu varză

 

M-a întrebat în glumă un nene dacă aș servi vreodată la “mesele mele” varză călită cu niște mușchiuleț de porc lângă ea.

Mai încape vorbă! Se gătește și super simplu. Doar că aș servi-o așa: Și vă garantez, nu e mai puțin gustoasă decât cea tradițională, făcută de bunici!

Iată de ce am avut nevoie pentru 3 porții:

• 300 g de mușchiuleț de porc pe care l-am tăiat în șase felii și l-am condimentat cu sare și piper

• 500 g varză albă• jumătate de ceapă roșie și 2 căței de usturoi• 15 g de unt • 5 felii de bacon• 100 ml de vin alb demisecȘi am început să le tai: mai întâi varza, cât mai fin posibil;Îmi place să fiu cât mai organizat. Fiecare ingredient trebuie să stea în bolul lui, pentru că îmi oferă o mai bună priveliște de ansamblu cu ceea ce am de făcut.Am tăiat și ceapa & usturoiul. La fel, foarte mărunt.Același lucru s-a întâmplat și cu baconul.Apoi am pus la încins uleiul de măsline.Și treptat am început să arunc ingredientele în cratiță. Primele au fost ceapa și usturoiul, pe care le-am lăsat cam 2 minute.Timp în care am amestecat în continuu, pentru că se ard foarte ușor.Aici am răsturnat baconul.Și aici varza.Pe care am ornat-o cu celebra frunză de dafin.Pentru încă 2 minute am amestecat la foc mic și apoi am răsturnat paharul de vin.Plus 1 pahar de apă (150 ml).Le-am învărtit cât mai bine, apoi am pus și bucata de unt.Peste care am vânturat niște sare și piper negru. Am amestecat din nou, apoi am pus  capacul și am lăsat să se călească 20 de minute, la foc mic, cât să rămână al dente.Când varza era aproape gata, am pregătit tigaia pentru prăjit, cu ulei de măsline.Am pus bucățile de carne și le-am lăsat 3 minute pe o parte.Și 3 minute pe cealaltă.Cu mare atenție să rămână moi și suculente.Și apoi direct în farfurie. Varza am pus-o într-un inel din inox și am lăsat-o 1 minut ca să se păstreze forma. O bunătate! S-aveți poftă!

 

 

One thought on “Mușchi de porc cu varză

  1. Wow, superb weblog structure! How long have you ever been running a blog for? you make running a blog look easy. The overall look of your site is great, let alone the content!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>