Dacă mă întrebați pe mine, tăițeii aceștia se fac mai repede decât ați aștepta să vă ajungă comanda de la un “chinezesc”. Iată care sunt pașii:
1 morcov • jumătate de dovlecel • 2 căței de usturoi • 1 ardei gras roșu • 10 g ghimbir • 2 fire de ceapă verde • jumătate de ceapă • câteva fire de pătrunjel.
200 g de tăiței – pe care i-am luat din supermarket.
Am ales și 15 bucăți de ciuperci
Pe care le-am tăiat lamele.
Am tăiat julienne 200 g de piept de pui.
La fel am făcut și cu morcovul.
Cu dovlecelul…
…cu ardeiul…
și cu ceapa.
Am tocat mărunt usturoiul,
ghimbirul,
pătrunjelul,
și ceapa.
Tăițeii i-am fiert în apă cu sare pentru 5 minute. I-am scurs, apoi i-am trecut printr-un jet de apă rece până s-au răcit.
Ei, și din acest moment trebuie doar puțină concentrare ca să iasă totul perfect:
Am pus în tigaie o lingură de ulei de măsline si am prăjit pieptul de pui pentru 5 minute.
Apoi am început să pun legumele în ordinea asta: ceapa, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, ciupercile, ghimbirul, usturoiul, ceapa verde și apoi pătrunjelul, toate la un interval de jumătate de minut. Dupa ce se s-au făcut legumele am pus carnea de pui peste ele, iar spre final tăițeii. Le-am amestecat bine.
Deasupra am mai turnat 80 ml de sos de soiasi 30 g sos oyster/de stridii (paharele din imagine sunt foarte mici).
Și iată finalul!
Wèikou hao! (adică “poftă bună” în chineză)
acum vreau sa incerc arata bine