În 2011 couscous-ul a fost ales al treilea fel de mâncare favorit al francezilor, potrivit unui studiu TNS Sofres pentru revista Vie Pratique Gourmand (în estul Franței se pare că e chiar pe primul loc).
Am început așa: am cumpărat 250 g couscous din supermarket și am folosit zeama de la o supă de pui (300 ml). M-am folosit de 2 roșii fără miez pe care le-am tăiat cuburi, de 10 frunze de mentă proaspată, pe care le-am tocat mărunt și am măsurat 2 linguri de ulei măsline. Peste couscous am turnat supa de pui caldă și am lăsat-o 10 minute într-un loc călduros (lângă cuptor, pe care îl pregăteam pentru somon). Apoi am adăugat roșiile, menta și puțină sare.Le-am amestecat bine și la final arăta așa.Între timp am am început să mă ocup și de somon. Am folosit 4 bucăți cu piele de 120 g fiecare. Mai întâi le-am asezonat și le-am prăjit în ulei de măsline. Prima dată pe partea cu pielea pentru 4 minute, apoi pe partea cealaltă 2 minute. După această operațiune le-am pus în cuptor pentru încă 15 minute, la 160 GC.Când le-am scos din cuptor arătau așa. Pentru dressing am folosit 10 roșii cherry pe care le-am tăiat în 4 și le-am scos miezul, apoi le-am feliat julienne. Peste ele am turnat uleiul de măsline (cam 100 ml). Apoi am ras coaja de la o lime. Jumătate din ea am păstrat-o și am stors-o peste compoziție.Am pus couscous-ul într-o formă metalică rotundă, am lăsat câteva minute ca să fiu sigur că rămâne forma perfectă, apoi am desăvârșit actul creației (ha!) cu o frumoasă bucată de somon. Bon appetit!
Bookmarked your website so I can come back to it later. Thanks.