Mille-Feuille de capsuni cu frisca

 

Un desert ideal în sezonul căpșunilor, dar pentru că tot suntem prinși (mai cu forța, mai de bună voie) în feeria sărbătorilor cu îndrăgostiți, și alte dulcegării de-astea, m-am gândit la un mille-feuille, potrivit pentru astfel de ocazii. Mille-Feuille este un produs de patiserie care conține layere subțiri de foietaj separat de layere de cremă. L-au inventat francezii (evident) la începutul secolului 19. Se poate face mille-feuille și ca aperitiv sau fel de bază cu pește și crustacee.

Aici am gătit pentru 6 persoane și am avut nevoie de următoarele:

Pentru sosul de căpșuni am cumpărat 300 g de căpșuni congelate. Știu ce-o să ziceți: cam mare efortul doar ca să pictezi farfuria. Dar adevărul este că sosul rămas se poate folosi în diverse alte combinații.

Am pus căpșunile într-un vas cu 2 linguri de zahăr, 1 plic de zahăr vanilat și 50 ml de apă. Apoi, am pregătit foietajul – gata cumpărat și el. Am tăiat 6 bucăți și le-am pus în tava cu pergament (hârtie de copt). Am presărat zahăr pudră deasupra si am dat cuptorul încins în prealabil la 190 GC pentru 10-12 minute. Aici am început să pregătesc frișca.Am cumpărat 200 ml de frișcă lichidă peste care am pus 2 linguri de zahăr și 1 plic de zahăr vanilat.

Iar la finalul operațiunii am mixat-o până arăta așa.Între timp s-au fiert și căpșunile.Le-am scos într-un castron și le-am blendat.Acesta este sosul.În cuptor lucrurile stăteau bine.

Când am considerat că sunt gata (cu mare atenție să nu se ardă!) le-am scos și le-am tăiat…

…în 3 discuri egale.Căpșunile acestea le-am luat proaspete. Am avut nevoie de câte două pentru fiecare porție.Le-am curățat și le-am tăiat pe fiecare în patru bucăți egale.Iar aici am început dansul. Pentru început, puțină frișcă.Deasupra am așezat un disc crocant (asta pentru ca desertul să nu alunece și să fie stabil pe farfurie).

Apoi iar frișcă.Și căpșunile. De aici încolo, nu cred că aș putea fi mai explicit decât arată imaginile.Și asta e tot! Cu love și tot restul!

Happy Dragobete everyone!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>