Supă cremă de ciuperci

 

Cam răcoare afară. Merge o supă, așa-i? :)

Iată ce am folosit:

• 700 g ciuperci  ciuperci mici pentru decor • 150 g de ceapă

• 150 g de țelină• 150 ml smântană dulce

• sare & piper

2 linguri de ulei de măsline

• apăAm tăiat cuburi ceapa și țelina.Le-am sotat în ulei de măsline încins pentru 3-4 minute.Apoi am tăiat ciupercile.Și le-am adăugat în oală.Le-am mai sotat pentru 3-4 minute, apoi am adăugat apă până am acoperit toate legumele, și le-am lăsat să fiarbă pentru 20 de minute.Între timp am pregătit ciupercile pentru decor.Le-am pus în tigaie pentru 1 minut, cu două linguri de ulei de măsline.După ce s-au fiert legumele, am adăugat smântâna și le-am mai lăsat pe foc încă 3 minute.Am amestecat bine.Și când elementele s-au contopit,le-am luat de pe foc și le-am blendat.Supa de ciuperci nu e foarte fotogenică,așa că am înveselit-o cu ciupercile mici, care sunt și foarte gustoase.Se servește caldă :)

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>