Piept de pui cu garnitură de cartofi noi

 

Îmi plac mult cartofii noi. Sunt o excelentă garnitură și mi se pare că de cele mai multe ori eclipsează orice ar avea lângă ei. Așa că prefer să îi combin cu ceva foarte simplu, cum este pieptul de pui.Aici am gătit pentru 4 persoane și am avut nevoie de:

• 4 bucăți de piept de pui a câte 180 g fiecare

• 800 g de cartofi noi pe care i-am spălat foarte bine.• sucul de la jumătate de lămâie,

• 2 căței de usturoi,

• 10 g de ghimbir,

• un sfert de ardei iute,

•  ulei de măsline,

• sare și piper,

unt

• pătrunjel proaspăt

Și am început cu marinata. Am tăiat usturoiul, ghimbirul, și ardeiul iute. Le-am aruncat în blender adăugând peste ele o lingură de ulei de măsline, sucul de lămâie, puțină sare și piper + 100 ml apă.  Le-am blendat bine și la final am obținut această mariantă de culoare galben spre verde.Am pus pieptul de pui în tavă și peste el am turnat marinata. În această formulă am pus tava la cuptor, la 180 grade, pentru 35-40 de minute.Între timp am pregătit și garnitura, așa că am pus apă cu sare peste cartofi.Și i-am lăsat să fiarbă la foc mediu cam 30 de minute. I-am înțepat din când în când cu o scobitoare ca să mă asigur că nu îi las să se înmoaie foarte tare.Apoi i-am strecurat.Și am pregătit tigaia în care am pus o bucată de unt și ulei de măsline.Când s-a încins bine,am adăugat cartofii pe care i-am ținut 1 minut.Am adăugat peste ei niște pătrunjel proaspăt.Între timp s-a făcut și puiul.Așa că le-am făcut cunoștință direct pe platoul de servire. Sincron pefect.Se servește cald și cu poftă :) Enjoy!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>