Cotlet de vită cu garnitură de cartof dulce

 

Cartoful dulce este una dintre cele mai vechi legume cunoscute. Îmi place mai mult decât cartoful cu care suntem obișnuiți, din două motive: are culoarea această incredibilă și… este dulce :) După cum se vede, pentru două porții n-am avut nevoie de mare lucru; doar de:

• 1 kg de cartofi dulci (eu am nimerit unul singur de 1 kg)

• 2 cotlete de vițel cu tot cu os 

Am curățat cartoful și … i-am admirat culoarea :) L-am tăiat cuburi.Și l-am pus direct în oală, la fiert.Am adăugat apă peste cuburile din cartof și le-am lăsat la fiert, în timpul lor.Aici am aruncat în apă o linguriță de sare.Între timp am pregătit patru cuburi de unt (40 g) și 50 ml de smântână dulce.Am lăsat cartoful să se fiarbă și m-am ocupat de cotlete. Le-am condimentat cu sare și piper și le-am pus în tigaie cu ulei de măsline.Le-am prăjit 3 minute pe fiecare parte.Și peste ele am adăugat două dintre cuburile de unt.După ce a început să se topească untul,am luat o lingură și am pus peste carne sosul care s-a format în tigaie. Întreaga operațiune nu a durat mai mult de 1 minut. Apoi le-am scos și le-am lăsat să se odihnească.După ce s-a fiert suficient cartoful, cât să pot să îl pisez, am adăugat peste el celelalte două bucăți de unt,apoi smântâna și sarea&piperul, după gust.L-am zdrelit bine cu o paletă specială.Și-am împrietenit carnea și garnitura, direct pe farfuria de servire .Peste carne am turnat sosul rămas în tigaie și… voila!Un fel principal cu care nu ai cum să dai greș ;)

Să aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>