Taitei chinezesti (noodles) cu pui

 

Dacă mă întrebați pe mine, tăițeii aceștia se fac mai repede decât ați aștepta să vă ajungă comanda de la un “chinezesc”. Iată care sunt pașii:

Mi-am ales legumele:

1 morcov • jumătate de dovlecel • 2 căței de usturoi • 1 ardei gras roșu • 10 g ghimbir •  2 fire de ceapă verde • jumătate de ceapă • câteva fire de pătrunjel.

200 g de tăiței – pe care i-am luat din supermarket. Am ales și 15 bucăți de ciuperciPe care le-am tăiat lamele.Am tăiat julienne 200 g de piept de pui.La fel am făcut și cu morcovul.Cu dovlecelul……cu ardeiul…și cu ceapa.Am tocat mărunt usturoiul, ghimbirul,pătrunjelul,și ceapa.Tăițeii i-am fiert în apă cu sare pentru 5 minute. I-am scurs, apoi i-am trecut printr-un jet de apă rece până s-au răcit.

Ei, și din acest moment trebuie doar puțină concentrare ca să iasă totul perfect:

Am pus în tigaie o lingură de ulei de măsline si am prăjit pieptul de pui pentru 5 minute.

L-am scos și l-am pus de-o parte. Peste uleiul de măsline rămas în tigaie am pus 1 linguriță de ulei de susan și am așezat iar tigaia pe foc.

Apoi am început să pun legumele în ordinea asta: ceapa, morcovul, ardeiul gras, dovlecelul, ciupercile, ghimbirul, usturoiul, ceapa verde și apoi pătrunjelul, toate la un interval de jumătate de minut. Dupa ce se s-au făcut legumele am pus carnea de pui peste ele, iar spre final tăițeii. Le-am amestecat bine. Deasupra am mai turnat 80 ml de sos de soiasi 30 g sos oyster/de stridii (paharele din imagine sunt foarte mici). Și iată finalul! Wèikou hao! (adică “poftă bună” în chineză) :)

 

One thought on “Taitei chinezesti (noodles) cu pui

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>