Curry de post

 

La cererea vizitatorilor, pentru săptămâna de post, m-am gândit la ceva mai elaborat, dar am ținut cont că trebuie să se facă repede.Iată de ce am avut mai întâi nevoie:

½ ardei gras rosu • ½ ardei gras verde • ½ dovlecel •  ½  vânată • 1 ceapă roșie • 1 bucată de praz

Și am început prin a tăia legumele în cuburi .Un adevărat tablou :) Am tăiat și dovlecelul,iar peste vânătă am pus sare finăși am lăsat-o un timp într-un castron în care am pus un șervețel (sarea îi scoate apa, nu va mai fi amară și nici nu va mai fi ca un burete care să absoarbă prea multă grăsime).După ce am tăiat și prazul rondele, am început să le sotez. Mai întâi ceapa,după 30 de secunde am sotat și ardeiul gras,apoi la același interval am aruncat în tigaie și dovlecelul,apoi vânata tot după 30 de secundeși la final prazul.Am amestecat pentru încă 3 minute, apoi le-am luat după foc și le-am pus într-un bol, până am pregătit pasta de curry.PASTA DE CURRY ingrediente: 2 căței de usturoi • ½ ardei iute verde  • 5 g de ghimbir proaspăt • 1 linguriță boia dulce,  • ½ linguriță • boia picantă  • 1 linguriță chimen măcinat • 1 crenguță de cimbru • frunză de dafin • pătrunjel • 3 cuișoare • 2 păstăi de cardamom verde • sare & piper • 2 linguri ulei de măsline • 1 lingură pastă de tomată • 150 ml suc de roșii (home made de preferat)Am început cu mojarul. După ce am făcut pastă ardeiul iute, usturoiul și ghimbirul, Am pus și cuișoarele.Apoi boia dulce, cea iute și chimenul măcinat.Și le-am amestecat până s-au transformat într-o pastă roșie groasă. În aceeași tigaie în care am sotat legumele (pe care nu am spălat-o ca să mă folosesc de arome), am pus o lingură de ulei de măsline și am prăjit pasta de curry pentru 30 de secunde.Apoi am pus pasta de tomate și le-am prăjit 1 minut. Am turnat și sucul de roșii, am pus crenguța de cimbru, păstăile de cardamom și foaia de dafin și le-am lăsat pe foc încă 3 minute, peste pasta de curry am răsturnat toate legumele, le-am mai lăsat 3 minute, iar la final am adăugat pătrunjelul tocat.Și am servit minunăția caldă.S-aveți poftă!
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>