Chilli con carne

 

Astăzi am avut poftă de ceva picant și am ales ca fel principal mâncarea preferată a texanilor.

Și cum în bucătărie ingredientul principal este imaginația, am deschis frigiderul și am făcut inventarul:

Carne de vită proaspăt tocată. Am gătit pentru 4 persoane deci am avut nevoie cam de  500 g –  √ checked 1 frunză dafin, 5 cuisoare. 2 lingurițe de boia dulce, 1 cățel de usturoi √ checked1 lingură de pastă de tomatechecked200 ml de suc de roșii (aici e simplu, am mereu o rezervă de la maică-mea, din roșii proaspete din gradină!) – checkedO conservă cu boabe de fasole roșie (150 g) checked Jumătate de ardei gras roșu, jumătate de ceapă roșie, jumătate de ardei iute verdesare, piper și coriandru proaspătcheckedÎn rolul garniurii am ales orez basmati – un orez aromat foarte bun (125 g ajunge exact pentru 4 persoane).Și apoi m-am apucat de treabă.

Am pus boia și cuișoarele în mojar și le-am făcut pulbere.Am tocat ceapa julienne.La fel și ardeiul gras și pe cel iute.Am tăiat cam atât de mărunt usturoiul.Și coriandrul cât să-i dea puțină aromă, dar și culoare.Și apoi a început distracția la cald.

Am pus în tigaia încinsă o lingură de ulei de măsline și am prăjit carnea tocată amestecând constant cu o spatulă de lemn până s-a separat carnea și s-a prăjit bine. După operațiunea asta am scos carnea din tigaie și am pus-o de-o parte.Am pus din nou tigaia pe foc cu puțin ulei de măsline și am început să prăjesc pe rând  ceapa tăiată julienne, împreună cu ardeiul gras (pentru 2 minute). Peste ele am pus ardeiul iute și usturoiul tăiat mărunt și după 1 minut am pus boiaua și cuișoarele pisate (pentru încă 30 de secunde).În acest moment am adăugat și dafinul și carnea.

Peste compoziția asta am turnat pasta de tomate, am amestecat bine și am mai lasat-o 1 minut.

După care am turnat și sucul de rosii. Am amestecat și am lăsat  cam 10-15 minute să fiarbă la foc mediu. TIPS: Daca în timpul fierberii crezi că toată compoziția pare cam uscată poți să torni deasupra puțină apă. 

Spre final am pus fasolea și coriandrul și am mai lăsat 2 minute pe foc, amestecând cu grijă să nu se sfărâme fasolea care era deja fiartă. Tot acum este și momentul coriandrului tăiat. Și apoi am mutat minunăția în farfurii.Am servit-o caldă cu orez fiert cald și o bere rece, să fie ca la carte. Poftă bună și… noroc! :)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>