Pui în foietaj

 

Pentru o excelentă dupăamiază mai friguroasă….

Trei persoane: trei piepți de pui.

9 felii de bacon

Două gălbenușuri de ou.Am prăjit puiul în tigaie, cu sare, piper și ulei de măslnie – câte 2 minute pe fiecare parte. L-am lăsat la răcit.Fiecare bucată de piept de pui am învelit-o în bacon.

Pentru foietaj am avuti nevoie de: o bucată de foietaj congelat pe care am lăsat-o la dezghețat în frigider, cu o seară înainte (să se dezghețe treptat).Am tăiat un dreptunghi, și am pus pieptul în mijloc. Am pus marginile cu gălbenuș de ou, ca să nu se dezlipească foietajul când l-am băgat la cuptor. L-am împachetat.Apoi l-am pus în tavă cu hârtie de copt și am uns foietajul deasupra cu gălbenuș de ou, pentru ca la final să obțin o superbă culoare aurie. Am aruncat și puțină sare de mare pe deasupra și am crestat cu cuțitul într-o formă oarecare.Am lăsat la cuptor în jur de 35-40 de minute, la 180 grade, până când foietajul a devenit auriu și crocant.Poftă bună!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>