Ce pot să spun despre acest desert? Nu e foarte complicat de făcut, nu îți trebuie talente speciale… Iar combinația cu înghețată și fructe de pădure e o adevărată simfonie a gusturilor…
Să începem așa: ai nevoie de făină 400 grame;De 180 grame zahăr (de preferat brun, dar eu nu aveam prin casă).Unt: 200 grame.
Compoziția rezultată din făină zahăr și unt am nins-o deasupra merelor.
Și am tot nins…Până le-am acoperit în totalitate. Apoi am trimis tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade. Între timp am pregătit sosul. Pentru el am avut nevoie de fructe congelate – 200-250 grame. Le-am pus la fiert într-o crăticioară, cu două linguri de apă, 2 linguri de zahăr, și un baton de scorțișoară. Le-am lăsat să fiarbă până au devenit fructele foarte moi, iar la final am scos batonul de scorțișoară. Am blendat fructele și le-am strecurat printr-o sită fină. Rezultatul arăta așa:La final, fiecărei porții i-am adăugat și puțină înghețată de vanilie.
Simplu, nu?