Aseară am gătit un păstrăv la tigaie. Nu sunt multe de spus, decât că se face extrem de repede și arată spectaculos în farfurie.Iată de ce aveți nevoie pentru o porție.
• Un păstrăv• Jumătate de fenicul • câteva semințe de chimen • o lime • mărar • sare și piper • ulei de măsline.
Și am început așa: am eviscerat peștele, apoi i-am îndepărtat capul și coada, l-am crestat și l-am condimentat cu sare & piper.
Am turnat ulei de măsline în tigaie.
Apoi am lăsat păstrăvul să se prăjească câte 5 minute pe fiecare parte.
Cât timp a stat în tigaie a avut deasupra un capac.
Iar în timp ce se prăjea peștele, am tăiat feniculul.
Am aruncat peste el semințele de chimen, am stors lămâia,
am pus o lingură de ulei de măsline,
am împrăștiat mărarul,
și le-am amestecat bine.
Asta e tot!
Să aveți poftă!