Dorada cu spanac

 
Este un pește cu care nu ai cum să dai greș. Carnea doradei este albă, este foarte gustoasă și nici nu necesită investiții spectaculoase. E perfect pentru o masă intimă – doi pești fiind suficienți pentru două persoane. (Mă rog, aici știu că e discutabil – depinde de cât de mult mănâncă fiecare. Ca să fii în siguranță, cumpără 3-4 pești :) )
Rețeta mea se referă la o singură porție pentru că i-am gătit nepotului meu.
Și iată cum am început să-l prepar. Mai întâi l-am eviscerat și apoi l-am filetat. Despre cum poți face asta, găsești aiciAm cumpărat 100 g de spanac proaspăt.Și am curățat un cartof de 150 g.Am pus de-o parte 20 g de unt.Și am oprit jumătate de lămâie pentru decor, iar din cealaltă am folosit zeama.Am crestat pe partea cu pielea fiecare file în parte și le-am condimentat cu sare și piper.Din cartof am scos niște bile pe care le-am fiert în apă cu sare pentru 5 minute.Asta doar pentru că arată bine în farfurie și pentru că trebuie să fii inventiv în bucătărie, mai ales  dacă ai la masă copii :) Aici am pus untul într-o oală și apoi pe foc până s-a topit.Apoi am răsturnat spanacul.L-am sotat cu puțină sare.Între timp am pus și peștele la prăjit în puțin ulei de măsline. Pe partea cu pielea l-am ținut 5 minute, iar pe cealaltă parte cam 1-2 minute. Aici am scos spanacul sotat.Spre final am stors jumătatea de lămâie direct în tigaie.Și pe farfurie am făcut o compoziție jucăușă, ca să i se pară “mâncabilă” nepotului.Și asta e tot!

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>