Calamar sotat

 

Ieri, a fost soare și a fost 1 martie. Iar prietena mea a crescut la mare. Așa că m-am gândit la acest mărțișor, ca aperitiv. Cum însă viața e plină de surprize… ce să vezi? Iubitei mele nu-i plac calamarii :) )) A gustat ea puțin din politețe, dar porția a rămas pe masă. Noroc că m-am scos cu ce pregătisem pentru felul de bază, dar și cu desertul ;) . Pe acestea din urmă o să vi le arăt în zilele ce vor veni.

Până atunci, pentru cei cărora totuși vă plac fructele de mare, iată o rețetă super simplă care poate fi un aperitiv de mare efect (dar poate fi servit și ca main course).

Am cumpărat 350 g de calamar proaspăt pe care l-am taiat julienne (în supermarket se găsește gata tăiat).

Am folosit 2 linguri de capere verzi întregi. 50 g de roșii uscate (se gasesc în supermarket marinate în ulei) pe care le-am taiat bucăți mai mari.50 g de măsline roșii (am tăiat măslinele pe lângă sâmbure).O jumătate de ceapă roșie și 2 căței de usturoiLămâie (jumătate am păstrat-o pentru decor și din cealaltă jumătate am folosit zeama).

Coriandru proaspăt. Sare foarte puțină și pipier.Și aici am început să pregătesc aperitivul: am tăiat ceapa julienne.Am tocat coriandrul și usturoiul cam așa de mare.Am pus apoi tigaia la încins cu ulei de măsline și desupra am adăugat ceapa roșie pentru 1 minut.Peste ceapă am turnat calamarul pentru încă 2-3 minute.Observați cât de repede și-a schimbat calamarul textura. Peste el am presărat usturoiul.Apoi măslinele.După aceea caperele.Și roșiile uscate. În acest moment culorile din tigaie arătau fantastic!Am amestecat pentru încă 2-3 minute.La final am stors jumătatea de lămâie.Am amestecat din nou.Până s-au contopit toate aromele. Acum e momentul piperului. Puteți să puneți și foarte puțină sare, dar eu prefer să omit asta pentru că măslinele și caperele sunt suficient de sărate.Și ca final touch am răspândit în tigaie coriandrul.

Iar rezultatul e acesta. Poftă bună!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>