Acestea sunt cele patru feluri de nuci pe care le-am folosit în biscuiți: nuci obișnuite, nuci de macadamia, alune caju, alune de pădure
• Am folosit cam 30 g din fiecare tip.
• 120 g unt
• 125 g făină
1/2 linguriță de praf de copt • 1/4 linguriță sare • 1 lingură de cacao
• 1 ou
• 120 g zahăr brun
Și am început așa: am bătut ușor oul,
În alt vas am răsturnat peste făină ce mai era prin lingurițe (vezi mai sus).
Apoi am amestecat bine cu o lingură,
Într-un vas separat, am pus untul,
peste care am răsturnat zahărul brun,
iar textura arăta cam așa.
Abia apoi am răsturnat peste ea și oul,
urmat de mixul cu făină.
După încă o repriză de amestecare, compoziția arăta așa.
Am răsturnat peste ea și nucile sfărâmate și
am amestecat din nou până când nucile s-au pierdut în compoziție în mod egal.
Le-am făcut forme rotunde în palmă (am lăsat suficientă distanță între ele să nu atingă nici după ce încep sa se întindă) și le-am așezat în tavă, pe hârtia de copt, la 180 grade.
13 minute mai târziu le-am scos din cuptor și arătau așa – home made
S-aveți poftă! foto: Liviu Lupșa