Salată de sfeclă roșie

 

Am pregătit salata asta foarte târziu în noapte, așa că îmi fac mea culpa pentru că imaginile nu sunt chiar ce trebuie. Dar sunt sigur că înțelegeți ideea. E o salată ușoară, foarte bună, și se face în doi timpi și trei mișcări. Eram patru persoane înfometate, dar pentru că era atât de târziu i-am convins că o să-i satur cu o salată. Aveam prin frigider două bucăți de sfeclă roșie ( am luat-o din supermarket gata fiartă, dar o poți fierbe și acasă, doar că durează foarte mult  – cam o oră!) Mai aveam prin frigider și am folosit:  prosciutto crudo • pătrunjel • ceapă roșie • salată verde • usturoi • oțet balsamic
Am prăjit sfecla tăiată wedges (sferturi) în tigaie, cu ulei de măsline, oțet balsamic (2 lingurițe) și un cățel întreg pentru aromă. Sare + piper după gust.  Iar ca dressing am folosit folosi uleiul și oțetul din tigaie.

Și la final arăta așa!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>