Penne cu legume și sos alb

 

E primăvară, e duminică dupăamiază, e înainte de Paște și e frig… Mi-am zis să încălzesc puțin atmosfera și am gătit niște sănătoase legume cu penne (sau invers), adică să fie culoare, dar să țină și de foame :)

Ingredientele după cum urmează: • 250 g penne •  jumătate de ceapă •  2 căței de usturoi • câte o jumătate de ardei gras roșu și verde • 150 g dovlecel • 150 g de vânătă • pătrunjel • sare & piper • parmezan pentru servire.

Să nu uit de smânână! Am avut nevoie de 200 ml de smântână dulce.Am tăiat ce era de tăiat.Și am început astfel: ulei de măsline la încins în tigaie. Prima, se știe, e ceapa.Apoi foarte repede, usturoiul. Le-am lăsat nu mai mult de 30 de secunde.S-au călit frumos.Apoi am adăugat și ardeiul feliat pentru încă 2 minute.A venit rândul dovlecelului. O dată cu el am pus și vânăta. Am amestecat ușor pe foc până s-au împrietenit ca lumea (adică tot 2 minute).Și am adăugat smântâna dulce, sarea și piperul.Am lăsat la foc mediu pentru…ghici! 2 minute :) Și peste toată compoziția am răsturnat pennele, fierte în prealabil în apă cu sare, strecurate și răcite într-un jet de apă rece.Aici am răsfirat pătrunjelul.Și le-am amestecat pe foc cât să-și împrumute aromele. Exact, 2 minute!Am ras apoi parmezanul direct în farfurie și… … mi-am mai pus o porție :)

S-aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>