E primăvară, e duminică dupăamiază, e înainte de Paște și e frig… Mi-am zis să încălzesc puțin atmosfera și am gătit niște sănătoase legume cu penne (sau invers), adică să fie culoare, dar să țină și de foame
Ingredientele după cum urmează: • 250 g penne • jumătate de ceapă • 2 căței de usturoi • câte o jumătate de ardei gras roșu și verde • 150 g dovlecel • 150 g de vânătă • pătrunjel • sare & piper • parmezan pentru servire.
Să nu uit de smânână! Am avut nevoie de 200 ml de smântână dulce.
Am tăiat ce era de tăiat.
Și am început astfel: ulei de măsline la încins în tigaie. Prima, se știe, e ceapa.
Apoi foarte repede, usturoiul. Le-am lăsat nu mai mult de 30 de secunde.
S-au călit frumos.
Apoi am adăugat și ardeiul feliat pentru încă 2 minute.
A venit rândul dovlecelului. O dată cu el am pus și vânăta.
Am amestecat ușor pe foc până s-au împrietenit ca lumea (adică tot 2 minute).
Și am adăugat smântâna dulce, sarea și piperul.
Am lăsat la foc mediu pentru…ghici! 2 minute
Și peste toată compoziția am răsturnat pennele, fierte în prealabil în apă cu sare, strecurate și răcite într-un jet de apă rece.
Aici am răsfirat pătrunjelul.
Și le-am amestecat pe foc cât să-și împrumute aromele. Exact, 2 minute!
Am ras apoi parmezanul direct în farfurie și…
… mi-am mai pus o porție
S-aveți poftă!