Pachețele cu mere

 

Un desert simplu de făcut, care schimbă percepțiile, transformă caracterele și vindecă durerile sufletului. Asta pentru că mi s-a sugerat să fac o introducere mai elaborată.

Mie însă mi se pare mai important să vă spun că partea cu înghețata este pentru contrastul rece/cald de care are nevoie orice desert ca să fie perfect. Evident, nu e literă de lege.

Am început astfel: 50 g stafide, 100 g zahar, 50 g unt (care în zile de post poate fi și margarină, deși eu unul o evit pe cât posibil, așa că mai bine găsiți alt desert de făcut). Jumătatea de măr e rătăcită în acest cadru,pentru că de fapt aveți nevoie de 2 mere, dacă vreți să faceți 9 porții.Am cojit merele.Le-am tăiat cubulețe.Am turnat zahărul într-o tigaie încinsă și perfect curată.L-am lăsat să se caramelizeze, apoi am adăugat untul.Și după ce untul s-a topit, am adăgat și merele. În același timp am răsfirat și stafidele, apoi le-am lăsat pe toate pe foc vreo 3 minute.Când le-am scos din tigaie arătau de parcă era sărbătoare.Am scurs compoziția cu mere, iar sosul rezultat l-am păstrat.  Aici am pregătit niște unt pe care l-am topit și de care m-am folosit să ung foietajul. Am avut nevoie de 4 foi de plăcintă, pe care le-am uns, cum ziceam, cu unt topit, apoi le-am suprapus,și le-am taiat in 9 pătrate egale.Pe fiecare pătrat de foietaj am pus  câte o lingură de mere cu stafide.Iar la final am împăturit compoziția în mici pachețele.Nimic complicat.Aici am început să le aranjez în tavă, pe hârtia de copt. Le-am mai uns puțin cu unt.

ȘI după 10-15 minute, la 18 grade, arătau cam așa de frumos!Le-am tăiat ca să mă asigur că totul e în regulă :) Apoi le-am așezat pe o farfurie și am servit imediat, astfel încât înghețata să nu se topească, iar pachețelele cu mere să nu se răcească.

                                                                                                           © Foto: Vlad Cioplea

Super desert. Încercați, o să vă placă.

S-aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>