Gnocchi cu sos de roșii și busuioc

 

Gnocchi sunt un fel de mini-găluște (la singular, în italiană: gnocco), care sunt preparate din făină de grâu, pesmet, griș sau cartofi. Se găsesc de obicei congelate, uscate, dar și proaspete (eu le prefer doar pe cele proaspete).Iată care sunt ingredientele pentru 4 porții:

500 g gnocchi proaspete • 250 ml suc de roșii (de preferat făcut în casă)

* 1 jumătate de ceapă • 3 căței de usturoi • ulei de măsline • sare& piper • busuioc proaspăt (pentru decor)Am început așa: am tăiat mărunt ceapa și usturoiul.Și le-am pus la călit în cratiță pentru 30 de secunde.Apoi am adăugat sucul de roșii și l-am lăsat pe foc pentru 3 minute.Peste sucul de roșii am răsturnat gnocchi pe care le-am fiert înainte în apă cu sare (am știut că s-au făcut atunci când au început să se ridice la suprafață).Am amestecat ușor la foc mediu, pentru încă 1 minut.La final am răsfirat chiar în tigaie sarea și piperul (după gust).Și le-am servit calde.S-aveți poftă!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>