Desert cu ananas, suc de portocale și înghețată

 

Ingredientele de mai jos ajung cam pentru 4 persoane.

Ceea ce-l face unic este combinația de arome și contrastul între rece și cald..

Însă atenție la display! Trebuie servit imediat, pentru că înghețata va fi pusă peste ananasul cald!

Pentru patru porții ai nevoie de un ananas, un kiwi, o portocală, înghețată (eu în combinația aceasta o prefer pe cea de vanilie), câteva frunze de busuioc și migdale.

 

 

Primul pas: se prăjesc ușor migdalele. Atenție, poate dura sub un minut (depinde de flacără)!

Se decojește ananasul, apoi se taie în rondele egale.

Se poșează ananasul tăiat rondele și scobit în mijloc, în sucul și coaja rasă de la portocală.

În tigaie am aruncat și câteva frunze de busuioc.

Din acest moment ești contra cronometru. Este ideal ca ananasul să fie cald la servire, iar înghețata… foarte înghețată.

Între cele două rondele de ananas, tot înghețată de vanilie ;)

Poftă bună!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>