S-a întâmplat să fie rândul meu să gătesc în seara în care am sărbătorit Ora Pământului. Am lăsat-o evident pe ultima clipă așa că a trebuit să improvizez ceva care să meargă și cu lumânările, dar și cu ce aveam noi prin frigider. Cam 8 minute mi-a luat în total să gătesc doi piepți de curcani, astfel că m-am sincronizat perfect cu ora 20.30, când s-a creat de la sine decorul perfect pentru o seară de sâmbătă
Iată care sunt ingredientele pentru două porții:
• 2x 200 g piept de curcan
• 1 dovlecel + 1 morcov
• 10 ml smântână dulce
• pătrunjel
• 10 g unt + ulei de măsline și evident, sare& piper
Și am început așa: am condimentat curcanul și l-am așezat frumos în tigaie.
L-am ținut cam 2 minute pe fiecare parte.
Apoi am adăugat smântâna.
Și am răsfirat pătrunjelul tocat.
Am mai lăsat 1-2 minute, ca să facă schimb de arome.
Și după aceea am scos pieptul de curcan direct în farfurie, și am adăugat peste el sosul din smântână, pâna l-am acoperit complet.
M-am grăbit (să nu se răcească), și am feliat repede legumele cu pilerul.
În tigaia curată am pus unt cu puțin ulei de măsline.
Și am aruncat pe rând, mai întâi dovlecelul,
apoi morcovul. Le-am condimentat și le-am sotat pentru 2 minute.
Le-am adăugat peste curcan și asta e tot!
Am stins luminile pentru o oră și m-am bucurat de o cină old style
Să aveți poftă!
This is really interesting, You’re a very skilled blogger. I have joined your feed and look forward to seeking more of your magnificent post. Also, I’ve shared your web site in my social networks!