Mușchi file la cuptor cu sos de ciuperci și garnitură de cartofi piure

 

cotlet

Ingredientele de bază: mușchi filet 1,5 kg (pentru 6-8 persoane), ciuperci (500 gr), cartofi (1 kg), unt 50 gr, smântână 150 gr, 2 ceape mici, 3 căței de usturoi.

Am condimentat mușchiul filet cu sare și piper după gust.Apoi l-am așezat în tigaie, cu puțin ulei de măsline și l-am prăjit cam 3 minute pe fiecare parte.După aceea l-am trimis la cuptor pentru 40 min la 160 grade. L-am evaluat ca fiind perfect după următoarele indicii:  trebuie să fie suculent și moale la atingere.L-am lăsat să-și revină un pic și m-am apucat să fac garnitura. Am tocat usturoiul mărunt.Și ceapa (de preferat julienne sau “peștișori”)Am tăiat ciupercile lamele (mai întâi trebuie spălate bine, lăsate la scurs și apoi folosite așa cum sunt – nu e necesar să le cureți de pieliță!).Am prăjit ceapa cu usturoiul în tigaie.Și peste ele am adăugt ciupercile. Le-am lăsat cam 5 minute împreună.Și apoi am adăugat smântâna. Le-am lăsat până a dat în fiert și… sosul e gata!Piurelul de cartofi e simplu de tot. Am tăiat cartofii cuburi, i-am fiert, i-am scurs de apă, apoi i-am condimentat cu sare și piper. La final am adăugat unt și 100 ml lapte și l-am pasat până a devint piure.Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>