Cotlet cu garnitură de ciuperci

 

Cred că ați aflat deja, se pare că porcul e mai sănătos decât puiul. Acum, până s-or decide (cercetătorii sau gurile rele sau nutriționiști sau mai știu eu cine) ce putem mânca ‘au ba, vă sugerez să mâncați echilibrat, gustos și sigur o să fie și foarte sănătos. Până una alta carnivorilor le propun acest dish. L-am gătit când a venit pe la noi o prietenă care nu prea gătește porc pentru că i se pare greu. Mi-am propus să o contrazic și am gătit aceste bunătăți chiar sub ochii ei: 

 

Pentru garnitură m-am gândit la combinația asta:  100 g ciuperci pleurotus100 g ciuperci champignonCotletele se prăjesc timp de 2-3 minute pe câte o parte (depinde de grosime) în puțin ulei de măsline.

Ciupercile tăiate, împreună cu restul ingredientelor le-am aruncat într-o oală, peste ulei încins. Le-am lăsat 5 minute să se combine aromele.

E important să fie făcută și garnitura simultan, pentru că e un fel de mâncare ce trebuie servit cald.Spre final am adăugat roșiile cherry!La final arăta așa. Sosul lăsat în cratiță după prăjeală poate fi pus peste carne!

Simplu, nu? :)

Poftă bună!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>