Aripioare de pui

 

Ieri a fost seară de meci la TV cu prietenii. Am reușit să îi deturnez de la intenția să comandăm fast food și am improvizat în schimb aripioare prăjite. Am coborât până la măcelăria din colț și am luat niște aripioare de pui. Iată rezultatul. Și, mai jos, iată cât de ușor puteți să le faceți acasă.

Pentru 4 porții e suficient 1 kg de aripioare.Le-am spălat bine în câteva jeturi de apă, apoi le-am lăsat să se odihnească încă puțin în castronul plin cu apă.

Între timp mi-am pregătit macerata: boia dulce, sare, piper, usturoi, o bucată de ghimbir și ulei de măsline (am uitat să-l pozez aici).

Așa arăta mojarul după ce am împrietenit ingredientele: o linguriță de boia dulce, 1/2 de linguriță de sare, 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi și o ploaie scurtă de piper mozaic.

De obicei, după ce le marinez bine le las minim 1h în frigider. Dar începea meciul așa că au stat cam 20 min…

Puțin ulei de măsline bine încins și…Prăjite 3-4 minute pe o parte, apoi pe cealaltă. Depinde de flacără. Dacă vedeți că se arde pielea prea tare, iar interiorul rămâne crud, luați-le de pe foc și puneți-le în cuptor pentru încă 7-10 min., la 180 grade.

Poftă bună!

 

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>