Crumble de mere cu sos de fructe de pădure

 

Ce pot să spun despre acest desert? Nu e foarte complicat de făcut, nu îți trebuie talente speciale… Iar combinația cu înghețată și fructe de pădure e o adevărată simfonie a gusturilor…

Să începem așa: ai nevoie de făină 400 grame;De 180 grame zahăr (de preferat brun, dar eu nu aveam prin casă).Unt: 200 grame.

Se amestecă făina cu untul și zahărul până capătă consistența pesmetului. Pentru o tavă am folosit 1kg de mere. Se curăță și se taie cuburi. Apoi se pun în tavă  cu două lingurițe de scorțișoară măcinată, 10 linguri de apă sau suc de mere și 2 linguri de zahăr.

Compoziția rezultată din făină zahăr și unt am nins-o deasupra merelor.

Și am tot nins…Până le-am acoperit în totalitate. Apoi am trimis tava la cuptor pentru 45 minute, la 180 grade. Între timp am pregătit sosul. Pentru el am avut nevoie de fructe congelate – 200-250 grame. Le-am pus la fiert într-o crăticioară, cu două linguri de apă, 2 linguri de zahăr, și un baton de scorțișoară. Le-am lăsat să fiarbă până au devenit fructele foarte moi, iar la final am scos batonul de scorțișoară. Am blendat fructele și le-am strecurat printr-o sită fină. Rezultatul arăta așa:La final, fiecărei porții i-am adăugat și puțină înghețată de vanilie.

Simplu, nu?

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>